Гювече с кайма

 
за 4 порции
1/2 кайма
1 ср.голяма глава лук
1/2 ч.ч. олио
4 домата
4 яйца
160 г сирене
60 г кашкавал
4 люти чушлета
магданоз
черен пипер
чубрица
сол 
 
Нагрява се олиото и в него се запържват нарязаният лук, каймата и обелените и нарязани на дребно домати.Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица, и сместа се разпределя в гювечета.
Отгоре се поръсва натрошено сирене във всяко гювече и се слага люта чушка.
Приготвя се смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал и с нея се заливат гювечетата. Ястието се пече на умерена фурна за около половин час, като накрая се махат капаците и се дозапичат гювечетата, за да хванат загар.
Готовите гювечета се сервират с нарязан на ситно магданоз.
 

Коментари

Популярни публикации