Огретен от патладжани


1 кг патладжани
1 глава лук 
3 скилидки чесън
600 г домати
1/2 връзка магданоз
120 мл. течна сметана
130 кашкавал
черен пипер
сол
1 с.л. олио 
 
 Патладжаните  се измиват, нарязват се на колелца с дебелина до сантиметър, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се измиват, подсушават и се сваряват до омекване. Лукът  и чесънът се облеват е нарязват наситно задушават се в олиото до омекване. Към тях се добавят белените и нарязани на кубчета домати също и ситно нарязаният пресен магданоз. Всичко се разбрква и се оставя да заври. Добавят се черният пипер и солта. В намаслена тава се изсипва половината от доматения сос, върху него се подреждат патладжаните и отново се заливат с останалия доматен сос. Накрая се изсипва течнатата сметана  и ястието се поръсва с настърганият кашкавал. Огретенът се пече във фурна на 180 градуса до златисто.

Коментари

Популярни публикации