Огретен от патладжани
1 кг патладжани
1 глава лук
3 скилидки чесън
600 г домати
1/2 връзка магданоз
120 мл. течна сметана
130 кашкавал
черен пипер
сол
1 с.л. олио
600 г домати
1/2 връзка магданоз
120 мл. течна сметана
130 кашкавал
черен пипер
сол
1 с.л. олио
Патладжаните се измиват, нарязват се на колелца с дебелина до
сантиметър, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок.
След това се измиват, подсушават и се сваряват до омекване.
Лукът и чесънът се облеват е нарязват наситно задушават се в олиото до омекване. Към тях се добавят белените и
нарязани на кубчета домати също и ситно
нарязаният пресен магданоз. Всичко се разбрква и се оставя
да заври. Добавят се черният пипер и солта.
В намаслена тава се изсипва половината от доматения сос, върху него се
подреждат патладжаните и отново се заливат с останалия доматен сос.
Накрая се изсипва течнатата сметана и ястието се
поръсва с настърганият кашкавал. Огретенът се пече във фурна на 180 градуса до златисто.
Коментари
Публикуване на коментар