Гъбена чорба

  • 250 г  печурки
  • 2 глави лук
  • 1 к.ч. сметана
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 моркова
  • 1 картоф
  • 4скилидки чесън
  • магданоз
  • копър
  • сол                 
Гъбите се почистват и нарязват на средни парчета. Лукът се нарязва на дребно. В предварително загретия зехтин (2 с.л.) се задушава първо лукът, а след това се добавят и гъбите. Щом омекнат, се налива вода. Добавят се морковът и картофът, посолява се и се оставя супата да ври до готовност. Морковът и картофът се изваждат, пасират и връщат обратно в супата. Прибавя и сметаната, след което супата отново ври 5 минути. Поднася се гореща.

Коментари

Популярни публикации