Pad Thai - Пад Тай



За соса:
1 с.л. пюре от тамаринд
5 с.л. рибен сос (fish sauce)
3 с.л. кафява захар
1 ч.л. червен пипер
За ястието:
1-2 с.л. олио
2 скилидки чесън
300 г пилешко филе
3 бр. яйца
200 г оризови спагети3-4 стръка зелен лук
1-2 ч.ч. бобени кълнове
За гарниране:
едро смлени кашу
захар
сушени скариди
рибен сос (fish sauce)
чили


Името означава пържено по тайландски. Вместо пилешко може да се ползва друго месо,Оризовите спагети се приготвят по указанията на опаковката /Продуктите за соса се разбъркват в купичка до гладка смес.

В силно сгорещен уок или тиган в малко мазнина се запържва нарязания на филийки чесън до златисто. Добавят се яйцата и се разбъркват да станат на парченца. Добавя се и месото и се запържва и то. Ако използвате тиган може да запържите леко месото със съвсем малко мазнина предварително, иначе отнема много време. Когато месото е почти готово се добавя 1 с.л. от соса и се разбърква за минута. Добавят се спагетите , бялата част на лука и останалия сос и се разбърква непрекъснато за около 2-3 минути. Накрая се добавят кълновете и зелената част на лука и се разбърква за още 2-3 минути. Поръсва се с кашу 

Коментари

Популярни публикации