Козунак
1 кг брашно
6 яйца
100 гр
масло
100 мл олио
150 гр
захар
1 кубче
мая
200 мл
мляко
2 с.л ром
шепа
стафиди
сол
Брашното се
пресява. Разбъркват се яйцата към тях
се добавя захарта. Млякото се затопля
заедно с маята. Брашното се оформя като
кладенче и в него се изсипват млякото
и яйцата. Слага се щипка сол и ромът.
Бърка се докато се получи тесто. Маслото
и олиото се вкарват в тестото на малки
порции постепенно. След това се меси
продължително в добре затоплено помещение
за да се изкаря въздуха от тестото.
Накрая на месенето се слагат стафидите.
Прави се на плитка. Поръсва се със захат
и се пече във фурна на 200°С
за 20 минути, след това се премества на
180ºС за още 30 минути.
Коментари
Публикуване на коментар