Козунак

1 кг брашно
6 яйца

100 гр масло
100 мл олио
150 гр захар
1 кубче мая
200 мл мляко
2 с.л ром
шепа стафиди
сол

Брашното се пресява. Разбъркват се яйцата към тях се добавя захарта. Млякото се затопля заедно с маята. Брашното се оформя като кладенче и в него се изсипват млякото и яйцата. Слага се щипка сол и ромът. Бърка се докато се получи тесто. Маслото и олиото се вкарват в тестото на малки порции постепенно. След това се меси продължително в добре затоплено помещение за да се изкаря въздуха от тестото. Накрая на месенето се слагат стафидите. Прави се на плитка. Поръсва се със захат и се пече във фурна на 200°С за 20 минути, след това се премества на 180ºС за още 30 минути.

Коментари

Популярни публикации