Пад тай II



oризови спагети (накиснати във вода)
2 с. л. сок от лайм
1 с. л. червена къри паста

1 с. л. паста от тамаринд, по желание
1 с. л. захар
2 с. л. рибен сос
2 с. л. олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 червена люта чушка, нарязана на ситно
200 г пилешко филе, нарязано на малки кубчета (скариди,телешко или свинско)
1 ч. ч. соеви кълнове
100 г тофу, нарязано на малки кубчета (по желание)
2 яйца, леко разбити
за гарниране:
4 стръка зелен лук, нарязани на ситно
 нарязан пресен кориандър
1 лайм, нарязан на резени
2 с. л. белени фъстъци
кафява захар

Meсото се нарязва на кубчета, пастата и нарязаният лук се запържват. Добавят се пилето на кубчета. След като е готово се добавят зеленчуците и оризовите спагети(нудъли) накрая се добавят яйцата и се обърква. Овкусява се с лайм, кафява захар и  начиканите фъстъци.

Коментари

Популярни публикации