Пад тай II
oризови спагети (накиснати във вода)
2
с. л.
сок от лайм
1
с. л.
червена къри паста
1
с. л.
паста от тамаринд, по желание
1
с. л.
захар
2
с. л.
рибен сос
2
с. л.
олио
1
глава
лук, нарязана на ситно
2
скилидки
чесън, нарязани на ситно
1
червена люта чушка, нарязана на ситно
200
г
пилешко филе, нарязано на малки кубчета
(скариди,телешко
или свинско)
1
ч. ч.
соеви кълнове
100
г
тофу, нарязано на малки кубчета (по
желание)
2
яйца,
леко разбити
за гарниране:
4
стръка
зелен лук, нарязани на ситно
нарязан
пресен кориандър
1
лайм, нарязан на резени
2
с. л.
белени фъстъци
кафява
захар
Meсото се нарязва на кубчета, пастата и нарязаният лук се запържват. Добавят се пилето на кубчета. След като е готово се добавят зеленчуците и оризовите спагети(нудъли) накрая се добавят яйцата и се обърква. Овкусява се с лайм, кафява захар и начиканите фъстъци.
Коментари
Публикуване на коментар