Пълнени патладжани с чушки и сирене на фурна


1 кг патладжан
200 г сирене
2 червени чушки
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин  
сол
черен пипер
магданоз 
 
Патладжанът се нарязва на тънки резени по дължина. Осоляват се и се оставят да пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават. Чушките се изпичат, обелват, нарязват на ситно и се смачкват заедно със сиренето  и счукания със сол чесън. Прибавят се черният пипер и нарязаният на ситно пресен магданоз. С тази смес се намазват патладжановите резени, навиват се на рула, фиксират се с дървени клечки за зъби. Намазват се със зехтин и се пекат на фурна до омекване на патладжаните. 

Коментари

Популярни публикации