Кифлички
1
кг брашно
500
мл мляко
200
мл олио
3
яйца
1
с.л захар
1
мая
1
с.л сол
150
гр мас
за
пълнене:
мармалад
по избор
Маята
се разтваря в прясното мляко и се оставя
за 10-15 минути. След това се добавя олиото
и 3-те яйца, солта и захарта. Разбърква
се и се добавя към брашното. Замесва се.
Прави се тесто. Оставя се да втаса за 20
минути. Трябва да се увеличи 2 пъти
обемът. Правят се топчета, след това се
разстеля с точилка. Слага се пълнежът,
завива се, слага се в намазнена тавичка
и се пече 20-30 минути на 180ºС. По желание
може преди това да се намаже с жълтък
Коментари
Публикуване на коментар