Канелени рулца




200 гр. Брашно
100 гр масло
½ ч.л бакпулвер или сода за хляб
60 гр. захар
1 яйце
щипка сол
1 ванилия

за канелената захар:
2 с.л захар
1 ч.л канела
Разбъркват се и се оставят настрана.

Брашното,содата, ванилията, захарта и щипката сол се смесват с разтопеното масло и яйцето. Прави се меко тесто и се слага да се охлади за няколко часа в хладилник. След като тестото почине. Се изрязва на правоъгълници, разточва се докато се получи лентичка, намазва се отгоре с масло и се поръсва с канелената захар. Завива се във форма на охлюв, слага се намазнена тавичка и се пече на 200 градуса до златисто жълто.

Коментари

Популярни публикации