Постна мусака

1 кг картофи
3 моркова
4 чушки
1 патладжан

1 глава лук
2 домата
4 скилидки чесън
5 кисели краставички
100 гр сирене
сол, чубрица, босилек, черен пипер, олио
за заливката:
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
сол, черен пипер


Картофите се нарязват на кубчета. Патладжанът се нарязва на ситно. Морковите, краставичките и лукът се нарязват на дребни кубчета. Чушката се нарязва на ситно, чесънът също. Доматите се рендосват. Всичко се обърква. Добавят се подправките. Сиренето се настъргва. Всичко се обърква и се поставя в тава с малко олио и вода. Покорива се с фолио и се пече 30 минути на 180ºС. Когато картофите омекват се прави заливка от киселото мляко и яйцето и се запича още 15-20 минути.

Коментари

Популярни публикации