Постна мусака
1
кг картофи
3
моркова
4
чушки
1
патладжан
1
глава лук
2
домата
4
скилидки чесън
5
кисели краставички
100
гр сирене
сол,
чубрица, босилек, черен пипер, олио
за
заливката:
1
кофичка кисело мляко
1
яйце
сол,
черен пипер
Картофите
се нарязват на кубчета. Патладжанът се
нарязва на ситно. Морковите, краставичките
и лукът се нарязват на дребни кубчета.
Чушката се нарязва на ситно, чесънът
също. Доматите се рендосват. Всичко се
обърква. Добавят се подправките. Сиренето
се настъргва. Всичко се обърква и се
поставя в тава с малко олио и вода.
Покорива се с фолио и се пече 30 минути
на 180ºС. Когато
картофите омекват се прави заливка от
киселото мляко и яйцето и се запича още
15-20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар