Пиле лютика


пиле
100 гр масло
4люти чушки
3 зелени чушки
3 червени чушки
3 средни домата
2 глави лук
2 скилидки чесън
3 с. л.магданоз, ситно нарязан
1 с. л.лимонов сок, по желание
сол и черен пипер на вкус





Пилето се слага в стопеното сгорещено масло и се разбърква 5-6 мин., докато се зачерви. Посолява се. Залива се с 1 ч. ч. гореща вода и се задушава, докато се свари месото. Отваря се капакът, огънят се засилва и се разбърква от време на време, докато се изпари бульонът и остане на мазнина.През това време чушките и доматите се изпичат на грил или на силна фурна, слагат се в найлонов плик да се задушат 10 мин., обелват се и се нарязват на лентички.Лукът се счуква или се смила в кухненски робот или чопър.Към пилето, което е останало на мазнина, се добавят лукът, чушките и доматите. Разбъркват се 7-8 мин., докато се позапържат. Отново се подправя ястието на вкус. Добавя се лимоновият сок. Разбърква се с магданоза и се поднася.

Коментари

Популярни публикации