Aгнешко печено


    1.5 кг агнешко месо
    125 г масло
    1 ч.ч. ориз
    червен пипер
    черен пипер
    сол
    200 г пресни гъби печурки
    1 връзка девисил



    Месото се нарязва на порции и се овалва с разтопено масло, червен пипер, черен пипер и сол. Слага се в тава, долива се 1 - 1 и 1/2 ч.ч. с вода. Покрива се с намокрена и посолена амбалажна хартия или с готварско фолио. Амбалажната хартия се завързва по периферията на тавата с намокрен осолен конец. Пече се около 2 - 2 и 1/2 часа. След изпичането месото се отделя в тенджерка с капак. В соса който е останал в тавата се добавя ориза, нарязаните гъби, нарязаният девесил и се долива вода. Разбърква се добре и се запича. Сервира се на порции печено агнешко с коричка и ориз

Коментари

Популярни публикации