Aгнешко печено
1.5 кг агнешко месо
125 г масло
1 ч.ч. ориз
червен пипер
черен пипер
сол
200 г пресни гъби печурки
1 връзка девисил
Месото се нарязва на порции и се овалва с разтопено масло, червен пипер, черен пипер и сол. Слага се в тава, долива се 1 - 1 и 1/2 ч.ч. с вода. Покрива се с намокрена и посолена амбалажна хартия или с готварско фолио. Амбалажната хартия се завързва по периферията на тавата с намокрен осолен конец. Пече се около 2 - 2 и 1/2 часа. След изпичането месото се отделя в тенджерка с капак. В соса който е останал в тавата се добавя ориза, нарязаните гъби, нарязаният девесил и се долива вода. Разбърква се добре и се запича. Сервира се на порции печено агнешко с коричка и ориз
Коментари
Публикуване на коментар