Лозови сарми с леща и просо
лозови листа
леща - 1 ч.ч.
просо - 1 ч.ч.
лук - 1 глава
чесън - 1 скилидки
моркови - 2 бр.
джинджифил - 2 см коренче
босилек - 2 - 3 щипки
кориандър - 2 щипки
кимион - 1 равна ч.л.
червен пипер - 1 равна ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л. равна
джоджен - 1/2 ч.л. сушен и стрит
сол - 1 и 1/2 ч.л., на вкус
захар
вода - 2 и 1/2 ч.ч.
Лозовите листа се попарват за да омекнат.
Лещата и просото се накисват във вода. Задушават се лука, морковите и чесъна.
Залива се с вода - 2 ч.ч. Подправя се със сухите подправки. Всички се вари около 10 минути- преди лещата напълно се е сварила. Завиват се сърмите с около лъжица от пълнежа. Слагат се в тенджера с малко вода. Готви се още 30 мин.
Залива се с вода - 2 ч.ч. Подправя се със сухите подправки. Всички се вари около 10 минути- преди лещата напълно се е сварила. Завиват се сърмите с около лъжица от пълнежа. Слагат се в тенджера с малко вода. Готви се още 30 мин.
Коментари
Публикуване на коментар