Пилешка яхния
пиле - 1/2
зехтин - 6 с.л.
картофи - 2 ч.ч. на кубчета
лук - 2 ч.ч. нарязан
чушки -2
чесън - 5 скилидки
домати - 400 г пасирани
маслини - 20
лимонова кора - на ½ лимон, нарязана на ситно
бяло вино - 1 ч.ч. сухо
червен пипер - 1 ч.л.
каперси - 1 с.л. солени
розмарин - 1 с.л.
босилек - 1 с.л.
дафинов лист - 1
сол
Задушете за кратко в зехтина,
чушка, чесън, каперси и подправките.
Добавете пилешкото, картофи, маслини, пипер, лимонена кора, домати и вино.
Овкусява се.
Готви се до готовност - около час.
Коментари
Публикуване на коментар