Сборянско агнешко
7-8
кг. агнешко месо
агнешки
дреболии от едно агне
250
мл. олио
бахар
джоджeн
1
кг. ориз
2
връзки пресен лук
1
гл. чесън
сол,
пипер, магданоз,дафинов лист,червен
пипер
Месото
се прави на порции, осолява се. Смесват
се част от олиото и подправките и хубаво
се втрива в месото, оставя се да се
маринова за 2-3 часа.
Дреболиите
се варят в подсолена вода до готовност.
Лукът
се нарязва с чесъна, запържват се в олио
и след това се добавят дреболиите. След
това се добавя оризът, леко се запържва
и се добавя виното и чаша вода.
След
като поеме водата оризът се пренася в
голяма тава, слагат се отгоре и агнешките
порции, долива се с 2 литра и половина
вода, слага се фолио се и се пече във
фурна 2 часа и половина на 180º С, маха се
фолиото и се пече още 15-20 минути за да
се запече месото хубаво.
Коментари
Публикуване на коментар