Сборянско агнешко



7-8 кг. агнешко месо
агнешки дреболии от едно агне
1 чаша бяло вино
250 мл. олио
бахар
джоджeн
1 кг. ориз
2 връзки пресен лук
1 гл. чесън
сол, пипер, магданоз,дафинов лист,червен пипер


Месото се прави на порции, осолява се. Смесват се част от олиото и подправките и хубаво се втрива в месото, оставя се да се маринова за 2-3 часа.
Дреболиите се варят в подсолена вода до готовност.
Лукът се нарязва с чесъна, запържват се в олио и след това се добавят дреболиите. След това се добавя оризът, леко се запържва и се добавя виното и чаша вода.
След като поеме водата оризът се пренася в голяма тава, слагат се отгоре и агнешките порции, долива се с 2 литра и половина вода, слага се фолио се и се пече във фурна 2 часа и половина на 180º С, маха се фолиото и се пече още 15-20 минути за да се запече месото хубаво.

Коментари

Популярни публикации