Славянски гювеч

700.гр месо-телешко, свинско(по избор)
5 глави лук
5-6 чушки
8 червени домати
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. мазнина
1 ч.л.червен пипер
2 скилидки чесън
магданоз
сол
черен пипер

Месото се нарязва на пориции и се изпържва в мазнина. В същата мазнина се запържва  лукът, нарязан на едро, а след това се задушават 1-2 червени домата, рендосани. Разбъркват се с червения пипер и се заливат с  вода. Връща се месото, овкусява се  и се вари на бавен огън докато омекне. Прибавят се  нарязаните чушки, останалите домати, оризът. Ястието се прехвърля в гювеч, залива се с топла вода и се пече до готовност.

Коментари

Популярни публикации