Тирамису



Маскарпоне - 420 гр.
Бишкоти - 1 опаковка
Кафе - 250 мл.
Яйца - 4 бр. - разделени жълтъци и белтъци
Амаретто - 2 сл.
Какао - 2 чл.
Пудра Захар - 120 гр.


Жълтъците се разбиват с пудрата захар докато не се уголемят 3-4 пъти от размера си. Добавя се Маскарпонето и се бърка внимателно.
Белтъците се разбиват на твърд сняг. След това се добавят и те при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.
В приготвеното кафе се добавя амарето-то. Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга тавичката.
Над всеки ред бишкоти се поставя един ред крем. Отгоре отново потопените бишкоти и пак крем. Най-горният слой трябва да бъде от крем.
Направеният десерт се поставя в хладилника да престои една нощ. Преди сервиране се поръсват с какао.

Коментари

Популярни публикации