Пиле с ориз

1 кг. пиле
3 глави лук
1 ч.ч. ориз 
2 чушки1 домат 
1 морков 
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 връзка магданоз 

Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари. В голям съд в мазнина запържваме лука. Добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Добавяме чушките и моркова. Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер. Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо. Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса. Малко преди края добавяме домата, нарязан на ситно. Готвим ястието до абсорбиране на течността. Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути. Сервираме ястието топло поръсено със магданоза.

Коментари

Популярни публикации