Аспержи в масло - как да задушим правилно
Аспержите и имат ли "почва у нас". Нещо не чак толкова сложно за готвене, но пък здравословно.
Начина за приготвяне на аспержи, така че да запази цвета и свежеста си.Аспержите могат да се консумират в суров вид, леко потопени в сос Винегрет, разтопено масло или сметана. Намират приложение в агнешка яхния, различни супи и още много ястия.Ако пък разполагате с по-големи аспержи трябва да знаете, че долната им част е трудна за сдъвкване и е твърда. Отчупете я или я обелете, защото така ще запазите само онази част, която е хубава за консумация.Всъщност аспержите могат да се консумират и сурови. Можете да ги нарежете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци и да ги комбинирате със зърна нар, например. Отиват си също със сирене и репички. Една-две аспержи могат да се добавят и към зелено смути. Също така съчетанието от аспержи и яйца е класика. Пробвайте да натопите сурови свежи аспержи в рохко сварено яйце или да направите супа от аспержи и да я гарнирате с поширано яйце и струйка зехтин. Престъпление е и да не споменем сос холандез – класически френски сос, приготвен с разтопено масло, пресни жълтъци, лимонов сок и малко горчица или щипка кайенски пипер. Комбинацията с аспержи е просто божествена
Коментари
Публикуване на коментар