Баница с праз

1/2 пакет точени кори
150 г орехи
  4стръка праз лук
1 к. ч. ориз
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
10 с.л. олио
1 ч.л. сол


Празът се нарязва наситно и се запържва за минута в 5 с.л. нагорещено олио.
Добавя се ориз и когато стане стъклен, се наливат 3 кафени чашки гореща вода. Посолява се, подправя се с чубрица и червен пипер. Оставя се оризът да поеме водата. Когато е готова, плънката се оставя да изстине.
Орехите се смилат.
Намазва се 30 см тава за баница. Слагат се две кори, полива се с малко от нагорещеното олио, поръсва се с част от плънката и със смлени орехи.
Баницата се приготвя, като корите се слагат по две и се покриват с плънката по описания начин. Най-отгоре се слагат две кори и се поливат с олио. Баницата се пече в предварително загрята фурна до готовност за 30-40 минути при 180 С.

Коментари

Популярни публикации