Пилешко вретенo
2 пилешки гърди
1 глава лук
150 гр гъби
100 гр кашкавал
50 гр кисели
краставички
олио, сол, черен
пипер, червен пипер
Пилешките гърди
се мариноват в червен пипер и олио.
Приготвя се
плънката. Нарязва се на ситно лукът,
запържа се. Добавят се нарязаните на
по- дребно гъби. Вади се и се охлажда.
Смесва се с киселите краставички и
кашкавала. От пилешките гърди се прави
пържола, пълни се с плънката и се завива.
Закрепва се с клечки за зъби или конец.
Вретената се поставят в тава, слага се
малко олио и се запичат на 180º
С за 30 минути, като на 10 минути се завъртат.
Коментари
Публикуване на коментар